Restauranger & Caféer

 

Restauranger

Många restauranger i Lidköping tävlar om högsta betyg från lokalbefolkningen och inresande. Några guldkorn som är värda ett besök är Cyrano med sina fantastiska provencalska pizzor bakade i vedeldad stenugn, och Restaurang Bakgår’n med mysig atmosfär och stilfullt presenterade maträtter.

Du får heller inte missa ett besök till Restaurang Terassen med sitt unika läge och enastående utsikt över Lidan. Deras meny innehåller riktiga klassiker som tillagas från grunden av duktiga kockar. Här satsas på kvalitet, med bra råvaror och väl utvalda viner.

Mellbygatans ost & delikatesser är restaurangen med en mycket trivsam bakgård belägen i centrala Lidköping. Här får du kvalitét och originalitet. Menyn är noga genomtänkt, experimentiell och spännande. Vill du ha något ”extra” i mat och dryckesväg är denna restaurang att rekommendera.

Kaféer

Utbudet av kaféer i Lidköping är stort. Att sätta sig ned med en kopp varmt kaffe och en bit sött att äta är en härlig liten upplevelse i sig som sätter guldkant på vardagen (eller semestern!).

I en del av Lidköping som räddades undan en stor stadsbrand i mitten av 1800-talet ligger ett mysigt litet gammaldags kafé där man kan slå sig ned och minnas tillbaka till den tid då alla samhällen hade endast ett eller ett par små kaffeställen. Under sommaren finns det mycket sevärt både i kaféhuset och i dess omgivningar. Stället heter Kafé Limtorget och ligger i de äldre delarna av Lidköping centrum. Ett mycket pittoreskt kafé där mysfaktorn är hög med jordnära personal och gott fika.

Kafé Bella Mi är mycket omtalat och ligger nära torget i Lidköping. Här går tankarna till cupcakes och söta drömmar när man stiger in i ett härligt färgglatt kafé med mycket goda bakverk. Hembakat, personligt och nytänkande beskriver stället bra.

Fler härliga fikaställen i Lidköping

Garströms konditori – ett av de äldsta konditorierna i Sverige med en kulturell och elegant miljö.

Emeli’s – här blandar sig ljuva dofter av nybakat bröd, bullar, choklad, kryddor, och frukter från tårtor och bakelser.

Skogshyddan – kaféet erbjuder ett stort sortiment av kakor, bullar och konditoribitar samt härliga bakelser. Dessutom har du fantastisk utsikt över Vänern från ditt fikabord.