Natur

Varmt välkommen till Lidköping och vår vackra natur. Här finns mycket att ta vara på och upptäcka, och gillar du att vara utomhus har du kommit helt rätt. När det kommer till sevärdheter och aktiviteter att göra har Lidköping ett stort utbud av allt från vandringsleder till paddelcenter och kajakpaddling, samt många härliga restauranger och fikaställen.

 

Vänern med Ekens Skärgård

Vänern – Sveriges mest storslagna sjö. Vänern lockar besökare året runt, både för vattnet i sig men också för de mysiga miljöer som finns vid strandkanten. Läckö-Kinnekulle har en 22 mil lång kustremsa och en skärgård med 22 000 öar, kobbar och skär. Stora Eken är den största av öarna i Ekens skärgård. Ön har fått sitt namn av de ekar som skogarna här en gång bestod av. På norra sidan av ön finns fortfarande några stora ekar som antyder hur skogen en gång har sett ut. På Stora och Lilla Eken fanns det mesta av Läckö kronoegendoms skogstillgångar under flera hundra år.

Vill du ta ett dopp i det blå kan du ta en tur till det långgrunda och enastående Svalnäs med en picknickkorg och en filt. Ett annat trevligt badställe med fin sandbotten är Villabadet som du hittar nära Lidköpings centrum med en utsikt över Kinnekulles skönhet. Nära stranden finns möjlighet att ta en promenad i Villa Giacomina-parken, en park med många vackra ädellövträd, eller besöka Skogshyddan och avnjuta en gofika och kanske spela på en finurlig minigolfbana.